Wie zijn wij?
Schaap en Citroen is een gerenommeerde Nederlandse juwelier met een rijke geschiedenis, opgericht in 1888. Vandaag de dag heeft Schaap en Citroen meer dan 21 juweliershuizen verspreid over Nederland en België. Deze zijn gevestigd in de grote steden op de AAA-locaties, waarbij de Nederlandse markt de focus heeft. Schaap en Citroen is een levendig bedrijf en geen dag is bij ons hetzelfde. 

Wie zoeken we?
Als E-commerce Content Medewerker, speel je een cruciale rol in het succes van onze e-boutique en zichtbaarheid van Schaap en Citroen online. Je bent verantwoordelijk voor het creëren en optimaliseren van content die aansluit bij de behoeften van onze doelgroep en zoekmachines.  Je maakt productomschrijvingen, blogposts en content voor onze website, waarbij je ervoor zorgt dat ze voldoen aan de SEO-richtlijnen en best practices. Je vindt het leuk om content te creëren / verbeteren en hebt affiniteit met de luxe-industrie, benut alle kennis om jezelf verder te ontwikkelen tot dé expert op het gebied van horloges & sieraden. Daarnaast volg je de prestaties van content door deze te meten en waar nodig te verbeteren. Je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van zoekmachineoptimalisatie en past deze kennis toe in je werk.  Kortom, als E-commerce Content Medewerker ben je een belangrijke schakel in het vergroten van onze online zichtbaarheid en het genereren van online traffic.

Wat bieden wij?
In deze functie werk je nauw samen met het marketingteam om de online zichtbaarheid van Schaap en Citroen te vergroten. Je voert zoekwoordonderzoek uit om te bepalen welke keywords relevant zijn voor onze doelgroep en industrie. Vervolgens gebruik je deze inzichten om pakkende, zoekmachinevriendelijke content te creëren die zowel informatief als aantrekkelijk is. Omdat je onderdeel bent van het e-commerce team, ben je medeverantwoordelijk voor alle e-commerce activiteiten en zal je nauw samenwerken met je collega’s en externe teams van grote internationale sieraden- en horlogemerken.

Wat zijn de taken?
In deze functie zal je een verbindende rol hebben tussen E-commerce en Marketing.

–          Optimaliseren van alle online content, zoals geschreven teksten en afbeeldingen
–          Coördineren, creëren, verrijken van SEO teksten
–          Ondersteunen van de E-commerce Manager
–          Het monitoren van de online reputatie van Schaap en Citroen en het reageren op reacties en feedback van gebruikers.
–          Het meehelpen analyseren van gegevens en statistieken om de effectiviteit van contentcampagnes te meten en optimaliseren.
–          Het ondersteunen bij ontwikkelen en implementeren van contentstrategieën om de online aanwezigheid en zichtbaarheid te vergroten.
–          Het identificeren van trends en onderwerpen die relevant zijn voor de doelgroep en het genereren van ideeën voor nieuwe content.

Wat vragen we?

–          Affiniteit met de luxe-industrie
–          2-3 jaar relevante werkervaring
–          Gedrevenheid in produceren & verbeteren van online content
–          Grammaticaal zeer sterk in Nederlands, vereist als moedertaal
–          Vloeiend Engels spreken en schrijven
–          Je kan snel schakelen en vindt het leuk om met diverse projecten bezig te zijn
–          Communicatief sterk en niet bang om op anderen af te stappen
–          Proactieve werkhouding met een aanpakkersmentaliteit

Wij werken vanuit ons hoofdkantoor op een centrale plek en wij bieden een competitief salaris en reiskostenvergoeding.

Ben jij de E-commerce Content Medewerker die wij zoeken? We willen je graag ontmoeten.
Stuur je motivatie, CV en een recente foto van jezelf naar hr@schaapcitroen.nl en wie weet zien we je binnenkort!